Partner

Maaspodium

St. Jobsweg 3
3024 EH Rotterdam
010-2002500 (ma-vr 9:00-17:00)
info@maastd.nl

Website

Het Maaspodium in Rotterdam is een theatrale uitgaansplek met een dynamische en culturele inhoud. Het is dé plek voor jong publiek en iedereen die zich jong voelt. Hier zie je niet alleen theatervoorstellingen maar ook dans, circus, muziek en meer. Het Maaspodium is tevens het huis van theatergezelschap Maas theater en dans. In het Maaspodium worden werelden worden verbonden en ontmoeten generaties elkaar. Als publiek ben je altijd onderdeel van wat er in het podium gebeurt. Kijken, meedenken, meedoen of zelf op het podium staan.

 

Collab

Op Coolhaven ligt een keten van talentontwikkeling. Jonge talenten beginnen bijvoorbeeld bij Albeda, stromen door naar Codarts om te eindigen in de professionele gastprogrammering van het Maaspodium of als acteur in Maasproducties. Maas biedt binnen Coolhaven Collab een podium en kennis, en zet in op de ontwikkeling van Coolhaven als een gebied voor jonge talenten in de podiumkunsten.

 

Join

 

FRESH
Iedere eerste vrijdag van de maand is het FRESH Friday en geven we de sleutel van het Maaspodium aan een talentvolle danser, muzikant, acteur of een hele bende bij elkaar. Tijdens FRESH ontwikkel je zelf een eigen avond vullend programma, denk aan cross-overs, multidisciplinair, vernieuwend, nooit eerder vertoond werk, of iets dat niet binnen de hokjes past. Heb jij grootse ideeën die een podium verdienen en ben je geïnteresseerd om een FRESH te verzorgen? Meld je dan aan!

 

Masterclasses dans en theater

Lloydscompany i.s.m. Maas theater en dans

Ben jij een danser of maker, tussen de 18 en 27 jaar en wil je graag meer weten over de theaterwereld? Meld je dan aan voor de gratis masterclasses theatertechniek, improvisatie, choreografie en ondernemerschap.
Samen met Maas theater en dans organiseert Lloydscompany masterclasses voor upcoming dansers en makers, in het Maaspodium. Geïnspireerd door de ervaringen in Mind Ur Step blijven we bouwen aan bruggen tussen hiphop en theater en ‘know how’ delen.
Klik hier om je aan te melden
Er is beperkt plek! Deelname is gratis maar niet vrijblijvend 😉

Vragen? Mail: info@lloydscompany.nl of app 06-18815388

MEER INFO OVER DE MASTERLASSES

Panama Pictures (22 en 23 januari)
De masterclass o.l.v. danser/choreograaf Miquel de Jong is een kennismaking met de werkwijze van Panama Pictures waarbij dans en circus bij elkaar komt. We gaan aan de slag met improvisatie en compositie in een mix van contactimprovisatie, acrobatiek en martial arts.

Ondernemerschap en fondsenwerving (2,3 en 4 februari)
In drie workshops gegeven door zakelijk leider Milou Brockhus gaan we in op onderwerpen als ‘wat ben je waard’, het schrijven van een projectplan, fondsenwerving en verschillende vormen van ondernemerschap als danser of maker.

Sound Bodies door Recab Mwesigye (Uganda) (24 februari)
In deze workshop gegeven door Recab Mwesigye ga je door middel van sounds, ritmes en je lichaam werken aan balans.

Theater- en lichttechniek (datum ntb)
Deze workshop vindt plaats in de theaterzaal in het Maaspodium en wordt gegeven door één van hun vaste technici. We gaan in op de basics van theater- en lichttechniek en hoe jij als danser of maker dat in de praktijk kan brengen. In deze workshops ga je vooral zelf veel aan de knoppen zitten.

Choreografie door Kwame Asafo-Adjei (UK) 5 dagen in juni/ juli (in het Maaspodium)
In deze 5-daagse masterclass zal de winnaar van Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) 2019 zijn werkwijze delen: hoe te spelen met verschillende elementen van hiphop dans. Danser/choreograaf Kwame Asafo-Adjei heeft met zijn company Spoken Movement diverse choreografieën en movies gemaakt. En hij werd onder andere gementord door Jonzi D (artistiek directeur van Breakin Convention) en Jonathan Burrows (Royal Ballet).