Partner

Jeugdtheater Hofplein

Pieter de Hoochweg 222
3024 BJ Rotterdam

010 243 50 50

info@jeugdtheaterhofplein.nl

Website

Jeugdtheater Hofplein is al 35 jaar hét huis voor theater dóór en vóór kinderen en jongeren in Rotterdam. In het Hofpleintheater, op de Theaterschool in Coolhaven en nog veel meer plekken in en buiten de stad maken jongeren zeven dagen per week theater. Hier geven ze hun eigen verhalen en dromen een podium, samen met professionele theatermakers. Zowel op het podium, als achter de schermen en zowel in hun vrije tijd als binnen opleidingen.

 

 

Collab
Hofplein is een creatieve plek waar je jezelf kunt zijn en boven jezelf uit kunt stijgen, een tweede huis. Hier ontmoet je vrienden voor het leven en smeed je je toekomstplannen. Er wordt altijd gewerkt vanuit de creativiteit en inventiviteit van jongeren. Jongeren zijn geen uitvoerder van een al bedacht idee maar mede-eigenaar van het artistieke resultaat

 

Als theater dóór en vóór kinderen en jongeren, is ruimte bieden aan jong podiumtalent wat wij in essentie doen. Binnen de Leerwerkplaats van Hofplein voor de MBO Theaterschool van Albeda werken wij dagelijks met de jongeren/ MBO doelgroep, evenals binnen de professionele voorstellingen die worden gemaakt met jongeren in hun vrije tijd. Hofplein streeft ernaar om de drempel voor alle jongeren, om kennis te maken met Hofplein en dus met (meedoen aan-) kunst en cultuur, te verlagen. Aansluiten bij Coolhaven Collab is dan ook een logische vervolgstap.

 

 

Join
Talenten vinden bij Jeugdtheater Hofplein letterlijk en figuurlijk ruimte. Het podium en repetitieruimtes zijn beschikbaar voor jongeren, in de Leerwerkplaats werken ze samen met professionals aan de producties van Hofplein en ze spelen mee in de professionele theatervoorstellingen. En dit alles onder één dak met andere (jonge) gebruikers. Hierdoor ontstaat er een bijzondere broedplaats van en voor talent, waar ze ook een breed en divers publiek ontmoeten.

Zo werken technici en vormgevers van de MBO Theaterschool bijvoorbeeld mee aan de voorstelling Wonderland van Hofplein. Hieronder de link naar de trailer van Wonderland: