Partner

Codarts Rotterdam

Pieter de Hoochweg 125

3024 BG Rotterdam

010 244 4500

Website

Where talents become artists

 

Codarts is een stevig in de Rotterdamse samenleving gewortelde internationale hogeschool die hoogwaardig kunstvakonderwijs aanbiedt op het gebied van muziek, dans en circus. De school telt ruim 1.000 studenten, met circa 65 nationaliteiten, en ongeveer 370 medewerkers.

 

Codarts staat hoog aangeschreven in binnen- en buitenland. Haar uitstekende reputatie dankt de hogeschool aan onder meer de topkwaliteit die zij biedt in een breed scala aan studierichtingen.

Wereldwijd bestaat geen ander instituut met een zo grote diversiteit aan muziekgenres. Op het gebied van hedendaagse dans is Codarts toonaangevend in Europa. En hoewel pas tien jaar jong, werkten al meerdere alumni van de circusopleiding met grote gezelschappen als Cirque du Soleil.

 

Collab

Codarts is partner in Coolhaven Collab omdat we met onze Jazz-, Pop- en Wereldmuziek opleidingen in het World Music and Dance Centre (WMDC) middenin Coolhaven staan en we toegankelijk willen zijn voor elk talent dat de ambitie koestert om een (vooropleiding van een) kunstvakopleiding te volgen. Een kunstvakopleiding is immers lang niet altijd en voor iedereen een vanzelfsprekende keuze of route. De proeftuin Coolhaven Collab is door haar veelvormigheid aan partners, disciplines en genres rijk bedeeld, beloftevol en verfrissend. Wensen komen aan het licht, mogelijkheden worden beter zichtbaar gemaakt, uiteenlopende instellingen en programma’s worden met elkaar verbonden en we gaan (nog) beter zien hoe we in gezamenlijkheid talenten in en rond Coolhaven het beste kunnen faciliteren in de eigen ontwikkeling.

 

Join

Muziek-, dans- en circustalenten van alle continenten komen naar Codarts, naar Rotterdam, om hier hun ultieme droom te verwezenlijken: professioneel kunstenaar worden in de discipline die hun grote passie is. Deze talenten komen zowel bij de hogeschool zelf als in de metropool Rotterdam in aanraking met alle mogelijke stijlen en culturen – dat verbreedt hun horizon en verrijkt hen als kunstenaar en als mens. Codarts biedt de volgende opleidingen aan:

Muziek
Bachelor en master Muziek: Klassieke Muziek, Jazz, Pop, Wereldmuziek (specialisaties Latin, Argentijnse Tango, Flamenco, Turkse Muziek, Indiase Muziek), Muziektheater, bachelor Docent Muziek, master Muziektherapie

Dans
Bachelor (Uitvoerende) Dans, Docent Dans, master Danstherapie, master Choreografie (i.s.m. Fontys)

Circus
Bachelor Circus Arts

Kunsteducatie

Master Kunsteducatie